Με σκοπό να γνωρίσουμε καλύτερα τους νεαρούς υποψηφίους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να διαπιστώσουμε εάν εμφορούνται από «φρέσκες» ιδέες και προτάσεις, συνομιλήσαμε με τον νεαρότερο ηλικιακά υποψήφιο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ζητώντας του αφενός να μας παραθέσει μια σύντομη παρουσίαση του βιογραφικού του και αφετέρου να απαντήσει στο εξής ερώτημα: 

«Τι διαφορετικό θεωρείτε ότι θα εισάγετε με την παρουσία σας στη Βουλή και ποια είναι η πρώτη νομοθετική πρόταση που σκοπεύετε να προωθήσετε αν εκλεγείτε;».

Bιογραφικό: Ο Ορέστης Μάτσας γεννήθηκε στην Πάφο και είναι 28 ετών. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών. Σήμερα εργάζεται σε Περιβαλλοντική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση στην Κύπρο και παράλληλα πραγματοποιεί το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών & Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Πώς τοποθετείται στο ερώτημα: «Νεαρός υποψήφιος δεν σημαίνει απαραίτητα νέες ιδέες, αλλά ούτε και το αντίστροφο. Εκεί, όπου όλοι θα κριθούμε, είναι στην ουσία της πολιτικής: τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες μας. Στη βάση αυτών, θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου. Για εμένα η λειτουργία της οικονομίας, η θεώρηση της ανάπτυξης, τα κοινωνικά ζητήματα, η περιβαλλοντική πολιτική, βασίζονται σε συγκεκριμένες αρχές, δεν κατευθύνονται από το ευκαιριακό πολιτικό όφελος.

Στέκομαι πλάι στις προοδευτικές πολιτικές, σε αυτές που είναι απέναντι από την συντήρηση παγιωμένων κοινωνικών αντιλήψεων. Απέναντι στις πολιτικές, που επιδιώκουν το πρόσκαιρο κέρδος, εις βάρος της βιώσιμης ανάπτυξης και του φυσικού πλούτου της χώρας. Πλάι σε αυτές που βρίσκονται απέναντι στην εξυπηρέτηση των τραπεζικών και επιχειρηματικών ελίτ, εις βάρος των πολλών. Απέναντι στις πολιτικές, που αποφεύγουν τον έλεγχο από τους ανεξάρτητους θεσμούς, μικραίνοντας την διαφάνεια, η οποία υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Ως πολίτη, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν μπορούν παρά να με ενοχλούν. Έτσι μου δημιουργήθηκε κι η επιθυμία να συμβάλλω. Σύγχρονες και προοδευτικές φωνές στην επόμενη Βουλή ισοδυναμούν με την προώθηση πολιτικών, που θα καθοδηγούνται από το πνεύμα κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης.

Συνεπώς, η πρώτη δική μου νομοθετική συμβολή θα ήταν η ενσωμάτωση του Κλιματικού Νόμου για επίτευξη ανθρακικής ουδετερότητας, μέχρι το 2050, όπως προωθείται μέσα από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Κάτι τέτοιο θα δρομολογούσε, νομοθετικά πλεόν, την απαιτούμενη αλλαγή πορείας της χώρας μας σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, προς την κατεύθυνση της ορθολογικής και δίκαιης ανάπτυξης, αλλά και συμπεριληπτική, που δεν αφήνει κανέναν και καμία πίσω και που θέτει νέες βάσεις στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.

Χρειαζόμαστε ανανέωση. Ανανέωση στις ιδέες, στα πρόσωπα και στις πολιτικές.  Την επόμενη ημέρα των εκλογών, μπορεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη να βρίσκεται στη θέση της, ωστόσο έχουμε μια σημαντική ευκαιρία να αντιπαρατάξουμε σε αυτήν μια διαφορετική Βουλή των Αντιπροσώπων».

Δημοσιεύτηκε στο philenews.com

Κατηγορίες: Συνέντευξη

1 σχόλιο

israelnightclub · 19 Σεπτεμβρίου, 2022 στο 10:28 μμ

Itís difficult to find educated people for this topic, however, you seem like you know what youíre talking about! Thanks

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *