• Τι σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές;

Αυτό που με ώθησε να κατέλθω είναι η σημερινή πολιτική κατάσταση, δεδομένου ότι υπάρχει διευρυμένη πολιτική σήψη και διαπλοκή, θεωρώ ότι είναι αναγκαία η αλλαγή κουλτούρας και γενιάς στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, που δεν μπορούν να υπηρετήσουν παλιές νοοτροπίες τις οποίες υπηρετούν τα τέσσερα μεγάλα κόμματα.

  • Σε περίπτωση εκλογής σας, ποια θα είναι η προτεραιότητά σας;

Οι προτεραιότητές μου θα βασιστούν σε τρεις πυλώνες. Ο ένας είναι η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημία, γιατί μπορεί να τελειώνει η υγειονομική κρίση αλλά ξεκινά μια βαθιά οικονομική κρίση. Δεύτερος πυλώνας είναι η πράσινη ανάπτυξη και η βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας και να σταματήσει να βασίζεται η ανάπτυξη πάνω σε βραχυπρόθεσμα σχέδια, όπως ήταν το σχέδιο πολιτογραφήσεων. Και ο τρίτος πυλώνας είναι το κράτος δικαίου και η καταστολή της διαφθοράς, μέσα από την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των θεσμών και των ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους.

  • Πώς απαντάτε στους συνομήλικούς σας που απαξιώνουν την πολιτική;

Τα πάντα γύρω μας είναι πολιτική. Από τον μισθό που παίρνουμε, μέχρι το αν στο τέλος του μήνα το νερό και το ρεύμα είναι ακριβά. Τα πάντα προέρχονται από την πολιτική και με το να απέχουμε τους μόνους που τιμωρούμε είναι τους εαυτούς μας και κανένα κόμμα.

Ορέστης Μάτσας – 28 ετών – Μηχανολόγος Μηχανικός – Υποψήφιος Βουλευτής με Κίνημα Οικολόγων στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε εδώ

Κατηγορίες: Συνέντευξη

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *