ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στις 5 Φεβρουαρίου 1993 στην Πάφο.

Μεγάλωσα στο κέντρο της πόλης και αποφοίτησα από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’.  Το 2013 ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία.

Από την παιδική μου ηλικία και μέχρι τα 24 το μπάσκετ αποτέλεσε σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μου.

Η ομάδα του ΑΠΟΠ και το γήπεδο του Α’ Λυκείου αποτέλεσαν το δεύτερο σπίτι μου. Ο χώρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο πρωταθλητισμός και η μικρή εμπειρία μου ως διεθνής μου έμαθαν να υπηρετώ την ομαδικότητα, να ενεργώ με επιμονή, συνέπεια και πειθαρχία.

Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Πέρα από τις γνώσεις που αποκόμισα κατά την διάρκεια των σπουδών μου, μπορώ να πω με σιγουριά ότι, η πόλη της Αθήνας αποτέλεσε σημαντικό ερέθισμα για το βαθύτερο ενδιαφέρον μου για την πολιτική σκέψη. 

Μεταξύ των ετών 2015-2019 υπήρξα ενεργό Μέλος και Πρόεδρος της ελληνικής ανεξάρτητης Φοιτητικής Οργάνωσης Διεθνών Σχέσεων (SAFIA).

Μέσα από τις δραστηριότητες της Οργάνωσης, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε ομάδες μελέτης, έρευνας και αρθρογραφίας, ως ερευνητής και ως συντονιστής. Κατά το 2018-2019 από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, συντονίσαμε και διοργανώσαμε με επιτυχία σειρά από επιστημονικές δράσεις.

Μεταξύ 2015-2019 συμμετείχα στο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων.

Κατά την συμμετοχή μου, υπήρξα μέλος και επικεφαλής διαφόρων θεματικών επιτροπών αλλά και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου υπήρξα ενεργό μέλος του Δικτύου Λύσεων για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDSN Youth).

Είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στις τοπικές δράσεις ενός παγκόσμιου δικτύου που προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ την περίοδο 2018-2019, υπήρξα ένας εκ των Campus Coordinator του Δικτύου.

Κατά το 2017 πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στο Λονδίνο.

Εργάστηκα σε συμβουλευτική εταιρεία κατασκευών και ασχολήθηκα με την ενεργειακή βελτιστοποίηση των κτιρίων.

Συμμετέχω από το 2018 στην Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων.

Κατά το 2018-2019 συμμετείχα ως νέος βουλευτής ενώ από το 2019 μέχρι σήμερα, είμαι επικεφαλής της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Από το 2020 εργάζομαι σε περιβαλλοντική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση στην Κύπρο.

Από την θέση του λειτουργού ασχολούμαι με ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων και μείωσης της αστικής και περιφερειακής ρύπανσης. 

Από το 2021 πραγματοποιώ τις διδακτορικές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η διδακτορική μου διατριβή θα εκπονηθεί στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος με θέμα την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου έως το 2050 από την σκοπιά της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Ο εθελοντισμός και ο ακτιβισμός αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής μου.

Οι μικρές και μεγάλες εθελοντικές δραστηριότητες είναι αυτές που με ορίζουν ως άτομο. Πορεύομαι με τις στιγμές που έζησα και ζω, περιβαλλόμενος από ανθρώπους που διεγείρονται από την ανάγκη της αλλαγής και λειτουργούν με ανιδιοτέλεια για το σύνολο. Τέτοιες στιγμές έζησα στο καταφύγιο ζώων στη Ζωγράφου της Αθήνας, στις μαζικές δενδροφυτεύσεις στην Πάφο, στους καθαρισμούς παραλιών, σε διαμαρτυρίες σε Ελλάδα και Κύπρο και πολλές άλλες στιγμές στις οποίες το εμείς υπερβαίνει το εγώ.